LogoBigger

Branding Carniva

Branding & Package Design
branding Carniva



În general, categoria de alimente este foarte competitivă. Dar subcategoria de carne roșie este aproape invizibilă. Clientul nostru a identificat această nișă insuficient exploatată și și-a construit un brand dedicat acestei categorii. O mișcare inteligentă pentru că un brand unitar și coerent te ajută atât să te poziționezi corect, cât și să câștigi încrederea consumatorului.

Strategia de branding Carniva

Ca în cazul oricărui brand nou, totul a început cu o discuție cu clientul. Ne-a spus totul despre afacere, publicul țintă și ce își dorește de la noul brand. Odată ce am înțeles tot ce avem de făcut, am trecut la strategie. Pentru că nu-i așa, orice brand cunoscut are o bază solidă în spate.

Dar asta nu a venit peste noapte. Am început cu o analiză a concurenței.

Cine vinde carne rosie in Romania? Supermarketuri care au propriile mărci și uneori chiar propriile măcelari, mici producători locali etc. Se părea că teritoriul era destul de liber. Așa că, împreună cu biroul, am făcut turul magazinelor pentru a vedea exact cum este situația în domeniu.

Verdictul final? Nu prea bine. După cum am spus, piața nu este consistentă și acest lucru este clar când ești în fața ferestrei. Niciun producător nu se poate lăuda cu un branding care să-ți atragă atenția sau cu o comunicare unitară. Ambalajul părea și el lăsat undeva pe fundal.

Icons Branding Carniva



„Primul pas pentru a depăși așteptările clienților tăi este să cunoști aceste așteptări.” Roy H. Williams

Apoi ne-am gândit la consumator. Ce apreciază când vine vorba de carne? În primul rând, măcelăria tradițională. Pentru cei care au acces la carne proaspătă, carnea rece sunt mult mai puțin atractive. La urma urmei, este normal pentru că știi exact ce cumperi. Ceea ce vezi este ceea ce primești.

În schimb, cei care nu au timp să facă cumpărături sau nu au măcelărie în apropiere, preferă să-și cumpere carnea la caserolă. Nu pentru că le place, ci pentru că nu au de ales. Așa am ajuns la concluzia că omul obișnuit ar aprecia un brand care promite un produs sănătos și curat.

pork package design carniva


Ambalaj Vita carniva


Ambalaj Oaie Carniva



„Nu este creativ decât dacă se vinde”. David Ogilvy

O altă parte a strategiei de branding Carniva a fost sloganul. Fraher avea nevoie de un slogan scurt, dar memorabil. Ceva care să concentreze esența mărcii și să o transmită consumatorului. Așa că ne-am gândit la proprietățile cărnii. De ce cumpără oamenii carne? De ce sa-l consumi? La ce te uiți prima dată când cumperi o caserolă cu carne?

Răspunsul constă în culoare. Și în consistență, dar mai mult în culoare. Carnea se cumpara pentru ca este hranitoare, insa decizia finala este influentata de culoare, de la rosu intens la roz, in functie de tipul de carne. Și așa s-a născut sloganul - Consistent Red. Astfel, consumatorul a înțeles că Fraher a scos pe piață produse curate, sănătoase și, mai ales, consistente.

Website Carniva



„Concentrează-te pe mesajul potrivit, pentru oamenii potriviți, la momentul potrivit.” Russell Glass

Pe principiul less is more, am ales un font puternic, dar foarte simplu, curat și ușor de citit.

„Da, este îndrăzneț și simplu, dar există un alt mic detaliu care mi-a plăcut la acest font - unele margini ale literelor arată exact ca un cuțit de măcelar. Dacă te uiți atent la R sau V, vei vedea exact ce spun.” Matei Arnautu, Director Artistic

packs carniva



Design de ambalaj Carniva

O altă parte importantă a proiectului a fost ambalajul. Din fericire, la categoria cărnurilor roșii, concurența nu a depus prea mult efort în ceea ce privește brandingul și designul, iar acest lucru ne-a permis să asigurăm pentru Carniva o poziționare naturală și puternică, mai ales prin culoarea aleasă - roșu curat, intens.

Fie că vorbim despre geantă, caserolă sau SKIN, designul ambalajului este coerent și bine dezvoltat. Avem un roșu intens care va atrage imediat privirea consumatorului și o simplă siluetă animală.

Ultimul element completează logo-ul, este simplu, curat și are o funcție practică - arată consumatorului ce fel de carne cumpără. În plus, pentru ambalajele cu carne mixtă, aceste siluete de animale pot fi combinate pe ambalaj fără a-l încărca.

Pe lângă strategie, denumire și ambalare, am lucrat și la POSM-uri - mai precis etichete, wobblere, autocolante și postere. Iar cireașa de pe tort a fost un site de prezentare bine structurat, cu un UX ușor de navigat și o interfață proaspătă, curată, la fel ca marca Carniva.

VEZI PORTOFOLIU
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram