q Napoca - LogoBigger
Agentie de branding

Napoca

Package Design Napoca
design ambalaj napoca

Design de ambalaj Napoca

Napoca Vafe este un brand foarte iubit în România. Majoritatea adulților își aduc aminte cu plăcere și nostalgie de momentele de răsfăț în compania înghețatei vafă. Grafica pentru noile ambalaje ține cont de identitatea cu care am fost obișnuiți atunci când eram mici.

ambalaj napoca vanilie si napoca cacao
package Napoca Cacao

Istoria dulce a înghețatei

Istoria înghețatei datează din antichitate, când regii din China și Persia obțineau înghețate prin amestecarea gheții cu fructe și sirop.

În secolul al XVII-lea, înghețata a ajuns în Europa prin intermediul ambasadorilor care au vizitat Orientul Mijlociu. Aici, desertul a fost popularizat prin intermediul curților regale și a devenit un simbol al bogăției și luxului.

În secolul al XIX-lea, înghețata a devenit accesibilă și pentru publicul larg. Atunci au apărut primele mașini speciale pentru producția înghețatei.

Potrivit Historia.ro, în Tarile Române acest deliciu alimentar a fost gustat pentru prima dată la curtea lui Constantin Brâncoveanu. Domnitorul, ale cărui tabieturi rivalizau cu acelea de la cele mai sofisticate curți renascentiste, avea chiar un ghețariu săpat în pământ și un slujitor care se îngrijea ca întotdeauna în „legnita“ (ghețărie) să fie sorbeturi, apă, fructe și vin, creme înghețate și siropuri groase pentru ospetele domnești.

Pe la 1810, Consulul Angliei la Bucuresti, W. Wilkinson, nota în însemnarile sale zilnice:

„la nordul orașului exista un loc numit Heleșteu, un lac la vreo milă depărtare de oraș (…) unde este o cafenea în care se pot cumpăra înghețate și alte răcoritoare.“

package design napoca cu vanilie

Branding pentru o înghețată clasică. Napoca.

Înghețata Napoca, sortimentul vafă este un produs clasic. Aromele sale sunt cele din copilărie: cacao și vanilie. Am vrut să comunicăm și prin ambalaj bucuria simplă a copilăriei.

Istoria înghețatei Napoca datează din anii '60, când marca a fost fondată în orașul Cluj-Napoca. De atunci, brandul a devenit cunoscut pentru calitatea și varietatea sortimentelor sale de înghețată. Napoca are succes și azi la iubitorii de înghețată, indiferent de vârstă. Vezi regulile unui design de ambalaj bun.

VEZI PORTOFOLIU
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram